Fotohandel Delfshaven
Fotohandel Delfshaven
Home Cameras Film Rentals Visit My account Cart Inkoop
New Arrivals Film Rentals Cart Inkoop Home
Fotohandel Delfshaven / MK Optics. Vintage cameras and lenses

Inkoop en taxatie van Leica camera’s en objectieven.

Overweegt u een Leica uitzet, camera collectie of nalatenschap te verkopen?
Bij Fotohandel Delfshaven treft u niet alleen de meest omvangrijke publieke Leica collectie van de Benelux. Ook kopen we Leica camera’s in en dragen wij zorg voor restauratie en reparatie van Leica apparatuur zodat deze hoogwaardige toestellen weer klaar zijn voor een tweede leven. Onze winkel trekt liefhebbers uit het hele land, niet enkel om onze bijzondere camera collectie te bekijken maar vooral ook omdat wij historische toestellen verkopen met garantie.
Geen Leica camera is hetzelfde en deze bijzondere camera’s verdienen speciale aandacht. Wilt u Leica apparatuur of toebehoren verkopen neem dan ook zeker eens contact met ons op of kom langs om kennis te maken.
Maarten is uw Leica specialist. Hij vertelt u graag over de vele kleine verschillen en bijzonderheden van uw apparatuur. Als taxateur weet Maarten uw Leica collectie op waarde te schatten. Zo onderzoekt hij uw toestellen op staat en werking en deelt graag eventuele ontdekte bijzonderheden.
Used Analogue cameras - Leica M2 kit in original packaging
Een Leica M6 camera in chroom met een Leitz Elmarit-M 2.8 / 28mm objectief

Leica camera’s voor de verzameling of gebruik.

Vroege Leica schroefdraad camera’s zijn verzamelstukken. Maarten zelf is dan ook groot liefhebber van de zwarte Leica’s met vernikkelde Leitz Wetzlar Hektor of Elmar objectieven van begin jaren 30.
De Leica M camera’s die vanaf de jaren 50 op de markt verschenen zijn bij de liefhebber dan weer erg in trek voor gebruik. Een klassieke Leica M3 of M4 met een Summicron 50mm lens bijvoorbeeld is een mechanisch wonderwerkje, terwijl de Leica M6 camera momenteel erg in trek is vanwege de ingebouwde lichtmeter.
De Leica-R serie is ook nog altijd geliefd. De Leitz Summilux en Summicron objectieven voor dit systeem vinden tegenwoordig gretig aftrek bij cinematografen.
Na jaren stilstand kan het echter voorkomen dat er onderhoud moet plaatsvinden aan uw Leica camera. Van een klassieke auto kunt u immers ook niet verwachten dat deze weer feilloos rijdt na decennia stalling. In onze werkplaats gebruiken wij tijdscorrecte meet- en testapparatuur om de conditie van uw Leica apparatuur correct te kunnen beoordelen. Vele ingrepen kunnen wij in huis uitvoeren maar wij werken tevens samen met externe technici zodat uw oude Leica film camera of bijpassende Leitz Wetzlar objectieven vrijwel altijd klaargemaakt kunnen worden voor een tweede leven.
Maarten in de Leica kast

Gratis taxatie van uw Leica apparatuur.

U bent van harte welkom in onze winkel voor een gratis taxatie van uw Leica / Leitz Wetzlar apparatuur. Tijdens openingstijden kunt u ons vrijblijvend en zonder afspraak bezoeken. Heeft u een omvangrijke collectie of verwacht u apparatuur van grote waarde aan te bieden dan is het aan te bevelen een afspraak te maken.
Soms is ook bezoek aan huis of bedrijf ook mogelijk. Per email of telefoon kunnen wij voortijdig contact hebben om zo een idee te krijgen over de omvang en inhoud van uw collectie. Heeft u een grotere collectie Leica apparatuur? dan spreken we graag voor onze reguliere openingstijden af. Zo hebben wij de tijd en rust uw camera’s en toebehoren samen goed door te lopen en u zodoende een passend voorstel te kunnen voorleggen voor uw Leica apparatuur.
Heeft u de apparatuur destijds zelf gebruikt of verzamelt dan horen we graag uw verhalen en ervaringen. Maar indien de verzameling een erfenis of nalatenschap betreft ook dan kunt u uit gaan van een uiterst professionele benadering. Een correct voorstel voor uw Leica apparatuur met goede onderbouwing, juist ook wanneer uw eigen kennis niet toereikend is, daar zijn we groot mee geworden. Onderhandelen is niet onze stijl. Wij onderzoeken een voorstel passend bij de staat en werking van uw camera’s. Een waardering van uw Leica’s waar zowel koper als verkoper zich gelukkig bij voelen.
Wij zijn analoog specialist. Digitale camera’s zult u in onze winkel niet treffen. Desondanks komt ook moderne Leica apparatuur soms voor onze inkoop in aanmerking. Ruilt u liever in? Door onze goede relatie met collega vakhandel is inruil zeker bespreekbaar. Het is mogelijk ipv contant geld u nieuwe apparatuur te leveren.
onze winkel in Delft

Onze winkel in Delft.

Laat uw Leica apparatuur taxeren in onze winkel en ontvang direct ons prijsvoorstel

In de winkel kunnen wij u voorzien van een gratis taxatie van uw analoge apparatuur. U ben van harte welkom tijdens openingstijden, u hoeft hier voor geen afspraak te maken. Tijdens uw bezoek zullen wij uw apparatuur controleren op staat en werking. Ook zullen wij u meer vertellen over de eigenschappen en geschiedenis van uw camera’s en lenzen. Indien de apparatuur een toevoeging is voor onze winkelcollectie dan kunnen we u direct een aankoopvoorstel voorleggen voor u ter overweging. Klik hier voor ons adres en openingstijden
Heeft u een omvangrijke collectie van bijvoorbeeld meerdere Leica toestellen met toebehoren? Dan is het aan te bevelen een afspraak met ons te maken. In sommige gevallen is bezoek aan huis of bedrijf ook mogelijk. Per email of telefoon kunnen wij voortijdig overleggen om zo een idee te krijgen over de inhoud en omvang van uw verzameling. Taxaties van grotere collecties doen wij vaak voor openingstijden, zo hebben wij de tijd en rust de apparatuur goed te bekijken en u een passend voorstel te kunnen doen.

Fotohandel Delfshaven is sinds 2009 dé analoog specialist van de Benelux.

Naast onze ongeëvenaarde winkelcollectie gebruikte analoge camera’s, lenzen en accessoires vindt u ons ook andere producten en diensten. Bij ons kun je nog steeds terecht voor fotorolletjes, onderhoud en zelfs de verhuur van analoge camera sets. Bezoekers ervaren onze winkel als een museum waar je ook kunt kopen.
Wij hebben een volledige reparatie- en serviceafdeling in huis waar we de vintage fotoapparatuur weer in volle glorie kunnen herstellen en een tweede leven kunnen bieden. Wij kunnen camera’s voorzien van een kleinschalig beurtje maar ook volledig reviseren. In onze winkel treft u naast perfect werkende gereviseerde toestellen ook unieke verzamelstukken en antieke fotografica. Eén ding is zeker: uw oude apparatuur komt weer terecht bij de échte liefhebber!
Wij zien onszelf graag als uw partner in deze wondere wereld van analoge fotografie. Fotohandel Delfshaven voorziet u graag van advies, professioneel en ter zake, kundig en op een geheel vrijblijvende manier. Ondanks ons relatief kleine team hebben we gezamenlijk meer dan 65 jaar ervaring in de fotovakhandel. De vele jaren expertise, inzicht in de markt en onze tevreden klanten laten zien dat een persoonlijke en individuele manier van werken, samen met u, tot de beste resultaten leidt waar beide partijen zich goed bij voelen.
Eigenaar Maarten onderwerpt deze Rolleiflex 2.8f aan een test in zijn winkel in Delft. Op de achtergrond de Hasselblad kast, maar we spotten ook een Mamiya 645 pro TL
Maarten is uw fotografica expert
Mail: info@fotohandeldelfshaven.nl
Vrouwjuttenland 28, 2611LC Delft
Telefoon: 0614350322
a lot of Leica M6 cameras / Used cameera gear
Een fraaie Leica II camera in zwart lak
a collection of Leica Leitz wetzlar lenses
Leica M4-2 met objectief

Handig om te weten:

Komt u met de auto?

Onze winkel is perfect te bereiken per auto. U kunt het makkelijkste en betaalbaar parkeren in de ondergrondse ”Marktgarage” of op de ”Paardenmarkt” vanaf daar is het een 5 minuten wandelen naar de winkel.
Indien u een grotere collectie komt verkopen kunt u ook recht voor de winkel komen met de auto. Wij zullen u helpen met uitladen en vervolgens aangeven waar u het beste kunt parkeren en gebruikmaken van onze eigen parkeervergunning.
Let op: normaliter is de binnenstad enkel voor vergunninghouders en is parkeren als bezoeker alleen mogelijk met een dure dagkaart á €30,00. 

Welke merken kopen jullie in?

In principe kopen wij alle merken analoge fotoapparatuur. De bekende premium merken zoals Leica, Hasselblad, Contax, Nikon, Rolleiflex, Pentax, Canon etc. zijn voor ons vaste materie.
Ook minder grote of bekende camera merken komen in aanmerking voor onze inkoop. Wij richten ons op elke soort fotograaf of verzamelaar, je vind bij ons perfect werkende toestellen voor de beginner, professional of unieke stukken voor de serieuze camera verzamelaar.

Kopen jullie alleen maar dure analoge camera's in?

Nee, wij hebben interesse in alle soorten, maten en prijscategorieën van analoge fotoapparatuur. We zijn natuurlijk wel een winkel met kosten en moeten daarom wel een aantal basiskosten kunnen terugverdienen aan een inkoop. Het kan daardoor voorkomen dat sommige aanbiedingen minder interessant zijn voor onze inkoop. Weten of uw apparatuur in aanmerking komt? Stuur ons een vrijblijvende email.

Kopen jullie alleen perfect werkende apparatuur in?

Nee, dan zouden wij heel weinig aanbod hebben. De apparatuur die wij aankopen is vaak vele decennia oud en heeft wel wat (klein) werk nodig.
Geen zorgen! Omdat wij een volledige service- en reparatieafdeling in huis hebben kunnen wij veel analoge camera’s weer tot leven wekken. Daarom kopen wij ook regelmatig (deels) defecte of niet goed functionerende apparatuur aan. Dit scheelt u enorm veel geld en tijd vooraf en wij nemen deze zorgen helemaal over. Zelfs als iets niet meer te herstellen is kunnen wij de apparatuur vaak nog gebruiken of verkopen voor onderdelen in onze outlet categorie voor vriendelijke prijsjes.

Oude fotorolletjes, gooi ze niet weg!

Zelfs fors verlopen of oudere filmrolletjes ontvangen wij nog graag. Het schieten van verlopen films heeft zijn eigen groep liefhebbers, ook kunnen we de rolletjes goed gebruiken om bijvoorbeeld basisfuncties van analoge camera’s te testen, gooi deze dus a.u.b. niet weg!
Specialist in professionele kleinbeeld en middenformaat camera’s, gebruikte vintage lenzen, film en toebehoren.
Leverancier en expert van de bekende merken zoals:
Alpa, Bronica, Canon, Contax, Dallmeyer, Foma, Fujifilm, Hasselblad, Kodak, Leica, Linhof, Leitz Wetzlar, Minolta, Mamiya, Nikon, Olympus, Pentax, Plaubel, Rollei, Rolleiflex, Sinar, Topcon, Voigtlander, Zeiss.

Recente aanwinsten van onze Leica collectie.

Ivm onze internationale oriëntatie en doelgroep is de taal op onze webwinkel in het Engels opgesteld.
Naast dat al onze camera’s en toebehoren in onze winkel te Delft zijn te bekijken worden deze tevens wereldwijd verzonden.

Leica 10440 M6J + Elmar-M 50mm F/2.8 in collectors case/box
Leica M8 body black
Canon S-II + Serenar 50mm f/2 collapsible, early
Leica IIc to IIf conversion + Red scale Elmar 50mm f/3.5
Canon model VI-T + 50mm f/1.8 + Meter
Nicca 3-S + Nippon Kogaku Tokyo 50mm f/1.4 Leica copy
Leica II + Leitz Elmar 50mm f/3.5 Nickel
Leica R8 body black + Digital-Modul-R digital CCD imaging back, new battery
Leica IIIa + Summar 50mm f/2
Wega IIa w/ Trixar 50mm f/3.5 lens (Italian Leica copy)
Tower, Tanack, Canon lot of 3x rangefinder camera body
Leica R5 + Summicron-R 50mm f/2 + Motor Drive R