Fotohandel Delfshaven
Fotohandel Delfshaven
Home Cameras Film Rentals Visit My account Cart Inkoop
New Arrivals Film Rentals Cart Inkoop Home

Inkoop en taxatie

Overweegt u uw camera collectie of uitzet te verkopen? Tijdens openingstijden bent u zonder afspraak van harte welkom voor een gratis taxatie van uw analoge foto-apparatuur. Terwijl we de camera’s en toebehoren controleren op staat en werking vertellen we u meer over de achtergrond en geschiedenis. Indien de apparatuur een toevoeging is voor onze winkelcollectie dan leggen we u een aankoopvoorstel voor welke indien geaccepteerd direct kan worden uitbetaald.

Fotohandel Delfshaven is dé hotspot voor analoge fotografie in de BeNeLux.

Opgericht in 2009 en met steeds meer tevreden klanten, over de gehele wereld, groeien wij nog steeds. Echter kunnen wij de vereiste analoge camera’s, lenzen en toebehoren niet zomaar inkopen bij de groothandel. Daarom zijn wij afhankelijk van klanten zoals U om aan onze voorraad te komen.
Al onze teamleden hebben hun eigen expertise en zijn volledig gedreven door passie voor analoge fotografie. Maarten, eigenaar/oprichter, is onze taxateur en kan alle analoge camera’s op correcte waarde taxeren. Thom assisteert hem in de dagelijkse operatie en heeft veel ervaring in de fotomarkt. Onze technicus en zijn stagiair Jorn controleren, reinigen en repareren alle producten die wij binnenkrijgen en weer verkopen.

Hierdoor hebben wij een unieke positie in de analoge fotografie markt.

Ook de oudste en vaak toch deels defecte apparatuur kunnen wij weer tot leven wekken en bij een nieuwe enthousiaste nieuwe eigenaar laten belanden. Wij werken met specialistische en zeldzame testapparatuur en kunnen daardoor accurate product omschrijvingen maken. Kwaliteit en een eerlijk product staan hier voorop.
Ons inkoopproces is even eerlijk en duidelijk. Tijdens uw bezoek aan de winkel kunnen wij ter plekke een accurate inschatting maken van de waarde van uw analoge toestellen. Wij communiceren al onze bevindingen en stellen een conditie rapport op terwijl u meekijkt. Wij kunnen u vervolgens een passend prijsvoorstel doen. Mits u akkoord bent betalen wij direct uit. Geen gedoe voor u, en wij beloven dat de apparatuur weer bij een nieuw baasje terecht komt.
Heeft u iets te verkopen en wilt u weten of dit in aanmerking komt voor onze inkoop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
U kunt een mailtje sturen naar: maarten@fotohandeldelfshaven.nl of ons telefonisch benaderen.

Kopen jullie ook analoge apparatuur in zonder dat ik een nieuwe camera koop?

Jazeker, wij behandelen de inkoop en verkoop als twee losse onderdelen. Het maakt dus niet uit of je iets koopt of niet. Ook zal de waarde die we je geven het zelfde blijven.

Ruilen jullie alleen maar werkende analoge fotoapparatuur in?

Nee, ook defecte camera’s of lenzen kopen wij nog van je over! Wij werken met de beste testapparatuur en een zeer getalenteerde technicus die veel defecte apparatuur weer helemaal tot leven kan wekken. Als iets niet te redden is kunnen wij vaak de onderdelen gebruiken voor een ander defect exemplaar.

Kopen jullie ook grote verzamelingen fotoapparatuur in?

Wij kopen zowel losse stuks als volledige collecties over. Onze taxateurs kunnen u voorzien van een nauwkeurige en eerlijke waarde voor uw fotografica verzameling.

Hoe testen jullie mijn fotoapparatuur bij inkoop?

Ons team van getalenteerde winkelmedewerkers en technici heeft voldoende ervaring om de werking van een camera of lens te kunnen bevestigen. Daarnaast maken wij gebruik van diverse hulpmiddelen zoals een collimator en Kyoritsu sluitertijden test machine. Zelfs de kleinste, maar vaak toch belangrijke, afwijkingen kunnen wij constateren. Is er iets defect? Geen zorgen, onze technicus krijgt de meeste apparatuur vaak weer volledig aan de praat!

Van wie kopen jullie al die analoge camera's in?

Onze voorraad kopen wij in bij een divers aantal bornnen. Of het nu gaat om een erfenis of nalatenschap, de gepensioneerde fotograaf, verzamelaar of een oude fotografiewinkel. Of uw apparatuur in aanmerking komt kunnen wij altijd per mail of telefoon voor u beoordelen.

Kunnen jullie nog wat met verlopen filmrolletjes?

Ja zeker, gooi deze a.u.b. niet weg! Omdat de huidige prijzen van fotorolletjes zo duur zijn geworden bieden wij onze klanten ook de optie om expired film te kopen voor een zacht prijsje. Ook zijn deze rolletjes handig voor het testen van de apparatuur die wij inkopen.

Wanneer krijg ik uitbetaald als ik mijn camera aan jullie verkoop?

Als u uw apparatuur aan ons verkoopt betalen wij u direct uit voor u de winkel verlaat. Dit kan contant of middels een bank overschrijving.

Komen jullie ook aan huis voor het taxeren van mijn analoge fotoapparatuur?

Als u een grotere fotografica verzameling heeft hebben wij de optie, om na afspraak, een bezoek te plegen aan uw huisadres. U kunt hiervoor eerst contact opnemen met ons via de inkooppagina.

Waar kan ik mijn analoge Leica verkopen?

Fotohandel Delfshaven heeft altijd interesse in het inkopen van analoge Leica’s. Onze taxateur en technici hebben decennia ervaring met het vakkundig beoordelen van deze prachtige toestellen en kunnen uw Leica écht op waarde inschatten.

Lees meer op onze Leica pagina’s.

Waar kan ik mijn analoge camera verkopen?

Bij Fotohandel Delfshaven kopen wij uw oude analoge camera nog graag in. Onze taxateur kan u voorzien van een vrijblijvende taxatie en na controle kunnen wij de camera direct overkopen.

Kopen jullie alle analoge camera's in?

Ja en nee. Wij zeggen altijd dat álles te verkopen is, mits de verkoopprijs maar realistisch blijft. Het kan voorkomen dat wij een bepaald model niet van u kunnen inkopen wegens de waarde of eventuele voorraad die wij er al van hebben. U kunt ons altijd een vrijblijvende taxatie vragen per mail of telefoon.

Waarom moet ik mijn analoge camera aan Fotohandel Delfshaven verkopen?

Wij zijn een echte speciaalzaak op het gebied van analoge fotografie. Wij beschikken over unieke testapparatuur om camera’s en lenzen op hun werking te kunnen controleren. Is er iets kapot? Dan weet onze technicus er altijd raad mee en zorgen wij dat jouw oude camera weer bij een gebruiker kan belanden.

Verzorgen jullie ook taxaties voor mijn verzekering?

Onze taxateur kan een product goed op waarde inschatten. Echter is de dagwaarde en de verkoopprijs voor ons als winkel vaak iets anders. Wij kunnen daarom geen taxatie rapporten opstellen voor bijvoorbeeld een inboedel- of reisverzekering.

Eigenaar Maarten onderwerpt deze Rolleiflex 2.8f aan een test in zijn winkel in Delft. Op de achtergrond de Hasselblad kast, maar we spotten ook een Mamiya 645 pro TL
Hasselblad 500C Giveaway
Een Sluitertijdentester voor analoge cameras
Heel veel rolletjes film
De Plaubel Makina 67 op de Leica M3 vitrine

Recente aanwinsten van onze collectie.

Ivm onze internationale oriëntatie en doelgroep is de taal op onze webwinkel in het Engels opgesteld.
Onze camera’s en toebehoren zijn in onze winkel te Delft te bekijken en deze worden tevens wereldwijd verzonden.

Leica Minilux with 40/2.4 Summarit lens, cased
Rolleiflex T Grey w/ Tessar 75mm f/3.5
Pentax ME Super w/ Winder + SMC-M 50mm f/1.7
Rolleicord VB w/ Xenar 75mm f/3.5
Leica Leicaflex body chrome, first batch
Olympus mju II w/ 35mm f/2.8 lens boxed
Minolta X300 kit
Minolta X-700 w/ MD 35-70mm f/3.5 Macro zoom lens, serviced
Graflex 4×5 Pacemaker Speed Graphic + Kodak Ektar 127mm f/4.7 lens kit
Leica IIf + Red Scale Elmar 3.5 / 5cm + Leicavit SYOOM Rapidwinder
Linhof technika III, early
Leica I converted to II, black paint + Elmar 50mm F/3.5 lens, early kit