Fotohandel Delfshaven
Fotohandel Delfshaven
Home Cameras Film Rentals Visit My account Cart Inkoop
New Arrivals Film Rentals Cart Inkoop Home

De winkel

Aan de gracht, Vrouwjuttenland in hartje Delft op nummer 28, eigenlijk in het echte oude centrum van de stad, is er een speciale winkel, zo een winkel waar je met je neus op de ramen kan staan staren naar wat er daar allemaal te vinden is. Een beetje geheimzinnig en speciaal, en voor sommigen doet het zelfs denken aan de dagen dat we met onze vader op pad gingen naar de winkel, voor anderen als een soort antiquariaat van spulletjes. Jawel, een echte winkel met echte cameras, fototoestellen, magische dozen met knoppen en lenzen en allemaal dingen er op en aan die we niet begrijpen als we niet zijn ingewijd in de donkere kunst van de “Fotografie”….
En toch, al dat moois is helemaal niet zo moeilijk als de wel ingewijden het doen laten geloven, fotografie kan zo moeilijk zijn zoals je het zelf wilt, en zo makkelijk natuurlijk ook. Maar het is wel meteen duidelijk dat de moderne telefoon met een plaatjesmaker niks van doen heeft met wat hier aan iedereen getoond wordt, dit zijn kleine werken van vernuft en techniek, met echte lenzen en, jazeker, let op met Filmrolletjes !!!
De winkel in Delft met de eigenaar Maarten staan klaar om iedere bezoeker bij te staan, uitleg te geven en te laten zien waarom de ouderwetse camera met filmrolletjes de laatste jaren zo een vlucht heeft genomen in populariteit, en vergeet niet, voor sommige professionele fotografen is film nooit weg geweest, die hebben nooit een digitale camera gezien als een goede vervanging van hun film, hun analoge in plaats van digitale werk.
Velen onder ons kunnen zich nog herinneren hoe er vòòr de digitale revolutie plaatjes gamaakt werden, dat ging op een filmrolletje en daar moest je zuinig mee omspringen en niet zomaar weg klikken zoals tegenwoordig met de smartphone. Maar ook velen weten niet dat je nog steeds filmrolletjes kan kopen, wellicht niet zo als vroeger op iedere hoek van de straat, maar iedere fotozaak heeft ze wel, en, die kunnen de fotos ook ontwikkelen en afdrukken !
Een magische wereld; zelf fotograferen, zelf maken, en zelfs mensen die zelf ontwikkelen, en zelf afdrukken, een camera in je handen nemen, een Zeiss Ikon, een Leica, een Nikon het kan er allemaal met de uitleg van de mensen in de winkel.
Kom eens lezen op onze web paginas, waar je ook kan zien wat voor moois er allemaal te koop is, maar ook een beetje uitleg, een eerste stap voor sommigen en een gepasserd station voor de ervaren fotografen die natuurlijk hun weg kennen in deze wereld en van harte welkom zijn, en, weten wij de antwoorden niet, dan kennen we wel iemand die ze wel heeft.
De uitnodiging staat, welkom
 
Maarten, Thom, Jorn, Mikolaj, Daphne

 

Foto Delfshaven

UP