Fotohandel Delfshaven
Fotohandel Delfshaven
Home All cameras Film Rentals Outlet Blog About us Visit My account Cart Inkoop
New Arrivals Film Rentals Cart Inkoop Home

Veelgestelde vragen

Waar ik jullie bezoeken?
Onze winkel gevestigd in de historische binnenstad van Delft. We zijn open van woensdag tot en met zaterdag in de middag van 13:00 t/m 17:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Komt u van ver dan is het soms aan te bevelen een artikel te reserveren die u wilt zien.
Het parkeerbeleid in Delft is helaas niet al te vriendelijk. Komt u met de auto dan kunt u deze het beste plaatsen in parkeergarage Markt. De parkeerplaatsen in de binnenstad zijn enkel voor vergunninghouders en let er op dat u niet per ongeluk een autoluw gebied inrijdt.
Bent u slecht ter been of heeft u zware spullen mee dan kan u worden aangemeld als gast.
Waarom zijn jullie maar beperkt open?
We zouden graag ruimere openingstijden hanteren maar helaas is dat momenteel niet mogelijk. Klassieke camera’s zijn niet bij de groothandel te koop en hebben vaak lang ongebruikt gelegen. Het vergt veel tijd de collectie in stand te houden en goed te kunnen testen zodat we het met een gerust hart bij de nieuwe gebruiker kunnen plaatsen.
Waarom zijn alle beschrijvingen in het Engels opgesteld?
We verkopen zowel lokaal in onze fysieke winkel te Delft als online. Wekelijks gaan er vele pakketten de deur uit en we verzenden wereldwijd.
We werken aan een Nederlandse versie van onze webwinkel en hopelijk kan deze spoedig online.
Kan ik wat extra foto’s zien?
De aanbiedingen op onze website zijn een uitnodiging voor bezoek aan onze fysieke winkel. Gezien de grote omvang en vaak korte doorlooptijd hebben we helaas niet voldoende tijd extra foto’s te maken.
Steeds vaker treft u overigens al extra foto’s aan bij onze artikelen. We doen ons best hiervoor tijd te maken.

Indien u niet in de gelegenheid bent langs te komen dan mag u vertrouwen op onze beschrijvingen. We lopen de apparatuur altijd zorgvuldig na, eventuele tekortkomingen worden benoemd in de artikelbeschrijving en we bieden garantie. Wanneer u online besteld heeft u tevens een twee weken retour recht.

Artikelen gemerkt “Web Only” zijn voorzien van extra foto’s daar deze enkel online besteld kunnen worden.

Verzenden jullie ook?
Indien u niet in de gelegenheid bent onze winkel te bezoeken dan kunnen de artikelen ook verzonden worden. We verzenden echter slechts eenmaal per week op donderdag. Internationaal verzenden we exclusief met FedEx. Binnen Nederland is PostNL mogelijk voor pakketten met een waarde tot 500euro.
Na verzending ontvangt u automatisch de traceerinformatie en natuurlijk zijn alle zendingen volledig verzekerd.
Mag ik een beetje korting?
Deze vraag brengt ons gebruikelijk wat in verlegenheid. We proberen nette prijzen te hanteren en we steken veel tijd in het professioneel testen van de apparatuur. Tenzij anders aangegeven koopt u apparatuur met garantie, klaar voor gebruik. Maarten en zijn team spannen zich daar meer dan fulltime voor in.
Ik ben niet tevreden met het ontvangen toestel.
We zijn een gepassioneerd team en spannen ons flink in onze passie aan u over te dragen. Indien u niet tevreden bent dan trekken we ons dat persoonlijk aan en proberen altijd met u een passende oplossing te vinden.

Natuurlijk lopen we alle apparatuur zorgvuldig na voordat het op de website wordt geplaatst en eventuele tekortkomingen worden altijd genoemd. Maar apparatuur van enkele decennia oud is soms wat eigenwijs en ook wij zien wel eens wat over het hoofd. In dat geval kunt u er op rekenen dat we hier de verantwoording voor dragen.

Standaard bieden wij drie maanden garantie op alle apparatuur van na 1950. En voor collectors items geld nog altijd een 14 dagen retour mogelijkheid.
U biedt een fraaie kit aan maar ik wil enkel de body, Is dat mogelijk?
Helaas is het niet mogelijk de aanbiedingen te splitsen.
Kan ik een camera bij u huren.
Binnenkort verwachten we een verhuuroptie aan te bieden voor een selecte groep gebruikers camera’s.
Daar een ongeluk in een klein hoekje zit denken we nog na hoe de kleine lettertjes in te richten en verzekering te regelen.
Propverhuur en historisch advies is mogelijk voor professionals. Diverse stukken uit onze collectie werden reeds gebruikt voor filmproducties en commercials.
Help, mijn camera is gestolen

Gestolen goederen kopen wij niet in en verdachte aanbiedingen houden wij nauwlettend in de gaten.
Bij inkoop is legitimatie verplicht en de herkomst moet altijd achterhaald kunnen worden. Voor referentie plaatsen we tevens altijd de serienummers van al onze aanbiedingen op onze website.

Indien er van u is gestolen dan kunt u ons informeren met een artikellijst voorzien van serienummers en we houden het dan voor u in de gaten.

Waarom worden sommige van de artikelen als “web only” verkocht?

Gezien onze enorme voorraad hebben we helaas niet voldoende tijd en ruimte om alle artikelen in onze eigen winkel te plaatsen. De “web only” artikelen liggen in onze dependance winkel in Polen vanwaar enkel verzending mogelijk is. Ook voor deze artikelen geldt de twee weken retour termijn en retourneren kan ook naar onze winkel in Delft. Gebruikelijk worden pakketten vanuit Polen dagelijks verzonden, verzekerd natuurlijk maar houd wel rekening met een weekje bezorgtermijn.

Hoe kan ik betalen?

In de winkel kunt u Pinnen. Contant is ook mogelijk.

De betaalmogelijkheden op onze website verschillen per land. Voor Nederland kunt u via Ideal betalen. Banccontact voor onze Belgische klanten. Bankoverschrijving is ook mogelijk. Creditcard en Paypal kunnen we niet accepteren.

Ik zie geen BTW vermeld op mijn factuur.

Op al onze gebruikte artikelen is de margeregeling van toepassing. BTW wordt berekend over de marge niet de omzet en deze is niet terugvorderbaar. U kunt de factuur natuurlijke wel als bedrijfskosten opgeven.
Verdere informatie op de website van de Belastingdienst.

De prijzen van verse filmrolletjes zijn overigens wel inclusief 21% btw

Ik ben op zoek naar … Kunt u helpen?

In principe geldt; als het niet op onze website staat dan hebben we het momenteel niet in de aanbieding.
Wekelijks op zaterdag rond 17:00uur plaatsen we de nieuwe binnenkomers op onze website en er wordt dan flink gerefreshed, Sommige camera’s zijn flink gezocht en zijn soms snel weer weg..

Binnenkort starten we een new arrivals mailing, u kunt zich opgeven voor de nieuwsbrief onderaan iedere pagina.

UP